Zijn de snaren van je racket stuk? Geen probleem! Vanaf maandag 14 juni kan je bij Blue Lions door een professioneel team nieuwe snaren in je racket laten zetten. Dit kan je doen door je racket te deponeren in de box die in het tennisbureel staat (zie foto's) en de verschillende stappen te volgen.

 1. Vul het informatiebriefje dat op de box ligt in met je gegevens (vergeet niet je telefoonnummer te noteren!), incusief de snaarkeuze (zie informatie hieronder voor het keuzeaanbod), en bind dit om je racket met een elastiek. Leg je racket in de box in het tennisbureel (zie foto hieronder). 
 2. Scan de QR code (zie hieronder of in het tennisbureel) en laat ook digitaal je gegevens achter.
 3. Aan het einde betaal je in het formulier via de mobiele bank app (25 euro voor volwassenrackets, 18 euro voor jeugdrackets).
 4. Onze specialisten halen elke dag rackets op en herbesnaren je rackets.
 5. Wij verwittigen je zodra het racket klaar is.

Keuzeaanbod bespanning Blue Lions

Bij het bespannen heb je de keuze uit de volgende opties (aan te duiden op het kleine formulier):

Wilson Sensation Comfort (1.25 mm): Een comfortabele allround multifilament snaar die een goede mix biedt van comfort, balgevoel en speelbaarheid. Dit is een armvriendelijke snaar, vangt trillingen op en beschikt over een hoge elasticiteit waardoor er meer snelheid kan worden meegegeven. Voor de clubspeler die op zoek is naar veel comfort en extra power.

Head Velocity MLT (1.25 mm): Allround multifilament. Door multikern en dikkere vezels eromheen veel energie-efficientie en meer power dan standaard multi-filament. Groot spinpotentieel dankzij wrijvingsarme coating. Duurzame en comfortabele snaar voor een reactief en uitestekend spelgevoel.  Voor de allround clubspelers die net dat beetje extra power en speelgevoel nodig hebben.

Head RIP Control (1.25 mm): Voor speler die comfort, controle en power wil combineren. Snaar is armvriendelijk en geeft veel demping, speelt stijver dan standaard multifilament. Snaar biedt uitzonderlijke controle en spinpotentie door het gestructureerde oppervlak (ribbons).

Luxilon Element ( 1.25 mm): Instappoly (multi-mono technologie) voor spelers met een langzame en snelle zwaai. Het speelgevoel en comfort van een multifilament met de controle en spinprecisie van een polyester.

Solinco Tour Bite Soft (1.25 mm): Voor zeer competitieve speler, volledige zwaai, comfortabeler alternatief voor RPM Blast, veel controle en spin. Niet aan te raden voor blessure gevoelige spelers!

Babolat RPM Blast (1.25 mm): Voor snarenbreker, zeer competitieve / spin speler met volledige zwaai; snaar geeft zelf weinig elasticiteit (lees power) mee. Niet aan te raden voor blessure gevoelige spelers!

Achterond professionele bespandienst Blue Lions Tennisclub

Heb je ooit al eens een muzikant gezien die zijn instrument niet stemt? Zo belangrijk als de banden zijn voor een formule 1 coureur, zo belangrijk zijn de snaren voor een tennisser. De bespanning bepaalt voor 60% de manier hoe het speelt en dus de eigenschappen van het tennisracket.  Als tennisser moet je je racket de aandacht en zorg geven die het verdient, zo worden blessures voorkomen en kan optimaal worden gepresteerd.

Alexander van den Bosch is officieel Master Certified Stringer bij ERSA (European Racquet Stringers Association). Hij en collega bespanner Sandi Kozorog bieden voor een jaar hun bespanservice aan en delen hun expertise op vrijwillige basis om uw racket weer in topvorm te brengen. Blue Lions vindt het belangrijk dat al onze tennissers toegang krijgen tot goed advies en de juiste materialen. We hebben daarom de handen ineen geslagen met officieel door ERSA gecertificeerde en enthousiaste bespanners om als club een bespanservice tegen schappelijke prijzen aan al onze leden aan te bieden van jong tot oud, van competitief tot beginnend niveau.

Gelijktijdig zullen beide bespanexperts vrijwillig onze lesgevers de kneepjes van het vak bijbrengen en gaan opleiden tot clubbespanners. 

Een goede bespanning zorgt voor meer plezier in het spel en zelfs een kleine aanpassing aan de bespanning kan zorgen dat arm- en schouder klachten minder bepalend zijn en het comfortniveau wordt verhoogd. 

Waarom zou ik mijn snaar vervangen?

De meeste clubspelers (ongeveer 75%) spelen met synthetische snaren; dit kan een nylon snaar zijn, een multi-filament bestaande uit honderden of zelfs duizenden vezels, een polyestersnaar of zelfs Kevlar, maar de laatste snaar komt weinig voor.

De rekbaarheid van de snaar bepaalt in hoeverre de bal versnelt en of trillingen worden gedempt. Een snaar verouderd en als deze er te lang in zit, verandert het speelcomfort aanzienlijk en worden trillingen minder goed gedempt. Het is daarom verstandig om regelmatig de bespanning van het racket te laten vervangen.

Een nieuwe bespanning biedt een optimaal verlengstuk van uw spel. Het geeft indien goed afgestemd de meeste COMFORT, doordat de snaar de meeste schokken kan absorberen, de meeste POWER omdat er meer energie wordt gegenereerd met de slagen, meeste SPIN potentie bij polystersnaren door de zogenaamde snap-back van snaren die snel terugschieten in hun oorspronkelijke positie en CONTROLE door meer gevoel en connectie tussen racket, bal en speler.

Wanneer nieuwe bespanning?

 • Als de snaar uiteraard breekt of er te lang in zit. Als vuistregel hanteren we: het aantal keren die u per week tennist, is het aantal keer dat u per jaar een nieuwe bespanning nodig zult hebben. Daarbij is een intensief en wekelijks enkelspel, natuurlijk niet te vergelijken met een ontspannen dubbel, maar algemeen gaat deze regel op.
 • Na verloop van tijd loopt de spanning terug op de snaren, waardoor je harder moet slaan om de bal voldoende vaart mee te geven.
 • De snaar gaat rafelen er ontstaan groefjes door het snijden van de lengte en breedte snaren in de bespanning die meer dan 1/3 van de dikte van de snaren diep zijn.
 • De  daling van de spankracht is ook terug te zien in de zuiverheid van uw slagen bijvoorbeeld door een verhoogde spreiding van de slagen.
 • Daarnaast zijn blessures of last in de arm of schouderspieren een reden om naast de optie van rust, materiaalcheck ook te kijken naar het soort bespanning waarmee u speelt.
 • Ook gewenste aanpassingen in uw spel, bijvoorbeeld gebrek aan power, meer controle, gevoel, kan een reden zijn om de besnaring aan te passen.