06/01 UPDATE

Update voor onze club activiteiten n.a.v. het Overlegcomité van 6 januari 2022: in het algemeen zijn er GEEN wijzigingen. Wij moedigen, gezien de omstandigheden van de besmettelijke Omikron variant, iedereen aan om extra voorzichtig te zijn. Samen kunnen we veilig hockeyen! 

De huidige belangrijkste maatregelen:

  • Dragen van een mondmasker wordt uitgebreid en dit vanaf 6 jaar en ouder, en dit overal!  (horeca, sportzalen, publieke en andere binnenruimten).
  • Indoor sporten kunnen doorgaan volgens de regels die vorige week van kracht gingen, nl. zonder toeschouwers. Uitzondering geldt voor minderjarigen die tijdens de match vergezeld mogen worden door een volwassene van hetzelfde gezin.
  • Bij symptomen van covid blijft men thuis van wedstrijden, trainingen en lessen
  • We respecteren de quarantaine & isolatie regels bij besmettingen en contacten. (zie hieronder)

De indoor tennis en hockey activiteiten kunnen dus zoals gepland verdergaan. We beseffen echter dat omwille van quarantaines en afwezigheden bepaalde (hockey) matchen niet kunnen doorgaan.

Indien dit het geval is voor uw team, gelieve zo snel mogelijk onze secretaris Sigrid Sengers hiervan op de hoogte te brengen via sportsecretaris_hockey@bluelions.be

Hou zeker voor hockey de Hockey App in de gaten voor eventuele aflassingen van matchen.

 

Lokaal kunnen andere beslissingen genomen worden dan wat nationaal voorgeschreven wordt.

* We hebben als club beslist om de kleedkamers af te sluiten.

Team briefings kunnen in het clubhuis of cafetaria, buiten of op het veld plaatsvinden.

* Ons clubhuis blijft open. Daar geldt het Horecaprotocol (tafels per 6, mondmasker, Covid Safe Ticket).

* We laten geen toeschouwers toe naast het veld, dit geldt voor onze 3 zalen. 

=> In Diependal en De Steenberg kan je indien het cafetaria open is de wedstrijden volgen achter glas. 

=> Wedstrijden op de Polygoon zal je helaas niet kunnen volgen, het clubhuis is à priori altijd open tijdens wedstrijden en men kan daar wachten.

 

wat als ???

* je positief bent? 

Na een positieve test kan je helaas gedurende 10 dagen niet deelnemen aan onze clubactiviteiten.  Na 7 dagen isolatie gelden er nog 3 dagen beperkingen zoals bv het dragen van een mondmasker en het beperken van contacten.  

 

een teamlid positief blijkt na training / match?  

Een training geldt als een laag risico-contact, dit op voorwaarde dat jullie voor/tijdens/na de wedstrijd/training niet gezellig samen gingen zitten zonder mondmasker (samen eten, iets drinken, kleedkamer, carpool, ...). 

We raden jullie aan om voor de zekerheid toch een zelftest te doen.  

 

vanaf maandag 17/01 gelden er nieuwe regels voor -12 jarigen.  

ben je (nog) niet volledig gevaccineerd en maakte je de zieke nog niet door (de afgelopen 5 maanden) dan moet jij je net zoals je positieve huisgenoten aan de isolatie/quarantaine-regels houden.  Dit wil dus zeggen dat je in dit geval - hoewel je dus zelf niet positief bent - ook gedurende 10 dagen niet aan de clubactiviteiten kan deelnemen.  

 

We willen jullie allemaal vragen om de regels strikt te blijven opvolgen.  Neem geen risico en contacteer ons bij vragen.   Zo doen we er samen alles aan om onze activiteiten in veilige omstandigheden te laten verlopen.

Indien er nog vragen zijn mbt Covid, stuur een mail naar corona@bluelions.be

 

algemene update Covid Regels voor het jeugdwerk en sport:

https://www.sport.vlaanderen/sporten-in-tijden-van-corona/

HOCKEY

Lees hier het nieuwe protocol geldig vanaf 20/11 en de laatste info op hockey.be hier.

Lees goed dit nieuwe hockey covid protocol zodat je weet wat de regels zijn waar hockeyteams zich dienen aan te houden.

Indoor Hockey gaat door, maar check goed de lokale maatregelen en leg de nodige voorzichtigheid aan de dag bij bv carpooling, bekijken van wedstrijden etc...

TENNIS

https://www.tennisvlaanderen.be/maatregelen-coronavirus 

STAGES

Wat met de hockey & tennisstages tijdens de kerst- krokus en paasvakanties?  

De hockey & tennis stages in de vakanties kunnen doorgaan, aangepaste corona maatregelen kunnen gelden, maar daar worden deelnemers apart van op de hoogte gebracht door de organisatie.

ALGEMEEN - CLUB

Vanaf 29 oktober geldt in in onze horecafaciliteit een Covid Safe Ticket verplichting - meer info over covidsafe ticket op www.covidsafe.be - 

Vanaf 20 November zal het mondmasker verplicht zijn bij het betreden en rondlopen in het clubhuis, tevens is het mondmasker al sinds 10 november verplicht in publiek toegankelijke ruimtes zoals onze sporthallen, en dat blijft onveranderd vanaf 20 november.

Ben je lid van onze hockey- en of tennis-club en werd bij jou een besmetting vastgesteld en/of werd aan jou gevraagd om in quarantaine te gaan, of kreeg je een CLB advies van de school om geen hobbies te beoefenen, dan vragen we jou om dit altijd aan de club te melden via corona@bluelions.be. 

Laat in je mailtje alvast weten of en wanneer je nog op de club aanwezig was. We willen van jou vooral weten of jouw contacten binnen de club eerder een hoog of een laag risico inhouden.  Het geeft ons ook zicht op de impact voor de trainingen en inzet van trainers voor de komende periode.  

Met vragen over Covid19 maatregelen in onze club kan je terecht op het centrale mailadres corona@bluelions.be 

Wij vatten de belangrijkste stelregels samen in onderstaand lijstje. 

1) Blijf je houden aan de basis hygiene regels - handen wassen, afstand houden, en vooral thuis blijven bij symptomen (hoesten, loopneus, koorts, ...)

2) Er is geen mondmasker verplichting meer bij het rondlopen op de club, en het bijwonen van wedstrijden. Ook afstand houden is niet meer nodig.

3) De horeca regels zijn van toepassing in en rond het clubhuis (vanaf 1/09 enkel bij rondlopen nog een mondmasker)

4) Ben je besmet of ben je als laag of hoogrisico contact in contact gekomen met iemand die besmet is - stuur ons een mail op corona@bluelions.be zodat we samen en met je team de gepaste maatregelen kunnen afspreken.

 

CLB Adviezen van scholen

CLB adviezen van scholen zijn strikt op te volgen, en ook te melden voor elk individu op corona@bluelions.be 

Meestal bevat dit CLB advies details over al of niet af te nemen testing en tot welke datum geen hobbies (=sport) mogen beoefend worden. Dit is meestal geen thuisquarantaine, maar voor het beoefenen van sport bij Blue Lions zijn de gevolgen wel dezelfde, met name geen deelname aan trainingen en wedstrijden, zowel voor hockey als tennis.

Het is belangrijk om CLB adviezen te delen met corona@bluelions.be om een gepast clubadvies te kunnen geven naar het individu en het team.

 

QUARANTAINE REGELS

De quarantaine regels geldig vanaf 10/01/2022 zijn hier te vinden en hier