1. INSCHRIJVINGEN 

Wanneer kan ik me inschrijven ?  

Spelende leden die momenteel een actief hockey-lidmaatschap hebben, worden na herinschrijving tot en met 20 mei 2024 gegarandeerd toegelaten voor het seizoen 2024-2025.

Vanaf 26 mei om 20u zullen we de inschrijving ook voor nieuwe leden openen. Inschrijvingen worden vanaf dat moment op volgorde van binnenkomst behandeld.

Aangezien er voor de meeste teams nauwelijks ruimte is voor nieuwe spelers, is het zeer belangrijk om tijdig te weten wie zijn/haar lidmaatschap zal verlengen, dus doe dit zeker op tijd!

Omgekeerd geldt hetzelfde: speel je niet langer, schrijf je dan uit. Dit doe je voor 30 juni. Na 30 juni zal er een administratieve kost van €50 aangerekend worden voor leden die zich dan nog wensen uit te schrijven. Het formulier om je lidmaatschap op te zeggen vind je ook in Twizzit onder “Aanbod”.

Voorrang (indien mogelijk) voor directe familieleden

Directe familieleden (broertjes/zusjes, kinderen en partners) van onze huidige hockey-leden bieden we de mogelijkheid om zich met voorrang in te schrijven als nieuw hockey-lid. Zij hoeven niet te wachten tot 26 mei, maar mogen nu al inschrijven via het formulier. Wel wordt er gevraagd om aan te geven welk familielid momenteel al een actief hockey-lidmaatschap heeft.

Deze inschrijvingen worden wel eerst bekeken, omdat er voor veel teams nauwelijks ruimte is voor nieuwe spelers. Indien er plek beschikbaar is, krijgt een familielid van een huidige speler voorrang.

Tussen 21 en 26 mei ontvang je een definitieve beslissing over je lidmaatschap. Indien er geen plaats is, zal het reeds betaalde lidgeld worden terugbetaald op het bankrekeningnummer dat bij de inschrijving is opgegeven.

 

Wanneer weet ik of mijn lidmaatschap aanvaard werd?  

Spelende leden die momenteel een actief hockey-lidmaatschap hebben, worden na herinschrijving vóór 20/05/2024 gegarandeerd toegelaten voor het seizoen 2024-2025.

Vanaf 26 mei om 20u zullen we de inschrijving ook voor nieuwe leden openen. Inschrijvingen worden vanaf dat moment op volgorde van binnenkomst behandeld.

 

Vanaf 15 juli tot 15 augustus genieten we van onze vakantie.  Aanvragen worden in die periode niet opgevolgd.  Dank voor uw begrip. 

 

Hoeveel kost een lidmaatschap in 2023-2024?

Categorie Tarief voor 1 juli 2023 Tarief na 1 juli 2023
U6 (geboren in 2018)   € 270   € 320
U7/U8 (geboren in 2016 - 2017)   € 320   € 370
U9 (geboren in 2015)   € 360   € 410
U10 tem U12 (geboren in 2012-2014)   € 390   € 440
U14 tem U19 (geboren in 2005-2011)   € 420   € 470
Student (geboren in 1999-2004)   € 280   € 330
Heren/Dames (geboren in 1998 en eerder)   € 475   € 525
Trim    € 200   € 250
Gents/Ladies/Jr Ladies   € 395   € 445

 

Wat wordt van een spelend lid verwacht?  

Vanaf het moment dat je wedstrijden speelt, verwachten we van je dat je over de officiële wedstrijdtenue beschikt.  Daarnaast engageer je je als lid aan een 80% aanwezigheid op de matchen.  

 

Wat biedt Blue Lions Hockey jou ?  

Hockey op jouw niveau, volgens jouw interesses.  We hebben zowel recreatieve als competitieve teams op nationaal niveau.  We bieden een kwalitatieve begeleiding waarbij we de coachingsprincipes van de VHL toepassen.   We zijn een gezellige familieclub, beschikken over een topaccomodatie.  Bij ons maak je vrienden voor het leven!  

 

2. TRAININGEN EN TEAMS  

Waar vinden de trainingen plaats ?  

Het merendeel vindt plaats op De Polygoon (Hertswegenstraat),  maar een aantal teams traint ook 1x/week op Diependal  (Lindeboomstraat).  Beide locaties bevinden zich in Tervuren, zijn bereikbaar met openbaar vervoer en beschikken over voldoende parkeermogelijkheden.  Ze liggen een paar honderd meter van mekaar.     

 • Waarom 2 locaties? 

We hebben onvoldoende veldcapaciteit om iedereen voor alle trainingen op het waterveld te laten trainen, het ledenaantal is daarvoor te groot.   

 • Waarom moeten we 1x/week op het tweede veld trainen?   

Omdat we iedere ploeg de kans willen geven om minimaal 1x op het waterveld te laten trainen, moeten er sommige teams 1x op het tweede veld trainen.  We begrijpen dat iedereen liefst altijd op het eerste veld wil trainen, maar dat is gezien het ledenaantal niet mogelijk.         

 

Wanneer vinden de trainingen plaats ?   

Deze info vind je terug in het trainingsschema.  Het trainingsschema wordt opgemaakt aan de hand van het aantal leden en teams.  Oudere teams hebben meer ruimte nodig om de oefeningen veilig te laten verlopen.   

Gezien de groeiende club, en het groot aantal trouwe - ouder wordende - leden moet het trainingsschema jaarlijks worden herzien.  Er zijn dus geen garanties op behoud van een bepaalde trainingsdag / uur voor een team of leeftijdsgroep.   

 

Welke periode wordt er outdoor getraind?   

Ruwweg van september tot midden november en van februari tot mei.   

De trainingen vanaf U14 en up starten in de loop van de 2e helft van augustus.   

  

Moet ik naar alle trainingen komen? 

Graag.  

Vanaf U14 is dit voor de leden van de eerste ploegen verplicht.    

 

Waarom moet ik mijn aanwezigheden doorgeven in Twizzit (voor trainingen en wedstrijden)?   

Omdat we het aantal trainers en de oefeningen hierop afstemmen.  Daarnaast is dit handig om eventuele team/trainingsgenoten te verwittigen in geval van mogelijk een besmetting.      

 

Ik wil enkel komen trainen en niet deelnemen aan de matchen, kan dat? 

Neen, want hockey is een teamsport en jouw teamgenoten rekenen op jou.   

We verwachten van ieder spelend lid 80% aanwezigheid op wedstrijden én op trainingen.  Kan je hier om een bepaalde reden niet aan voldoen dan moet je dit melden bij de inschrijving.  We bekijken dan samen met jou hoe we dit best aanpakken.  We willen teams namelijk niet te groot maken om iedereen de kans te geven om wedstrijden te kunnen spelen, maar ook niet te klein want dan riskeren we forfait te moeten geven.   

Een forfait is voor niemand fijn; niet voor onze eigen leden, niet voor de tegenstander en de club moet hiervoor een financiële vergoeding betalen.  Dat willen we uiteraard vermijden.   

Afgelopen seizoen hadden een aantal teams moeite om voldoende spelers te vinden voor bepaalde wedstrijden. Daarom zullen we teams dit seizoen iets groter proberen te maken, maar we blijven vasthouden aan de regel van 80% aanwezigheid op de matchen m.u.v. ziektedagen.

 

Welke uitrusting moet ik voorzien voor de trainingen? 

Voor de training mag je dit zelf kiezen al raden we je aan je regenjas standaard in jouw tas mee te nemen.  Bitje en scheenbeschermers zijn altijd verplicht.  Bij voorkeur draag je hockeyschoenen of gewone trainers, het mogen in geen geval voetbalschoenen met noppen zijn.   

 

Het regent heel hard, gaat de training door?   

Oh ja, door de wind, door de regen, we gaan meestal dwars door alles heen!   

Alleen voor de allerkleinsten (U6) zullen we in geval voor overmatig aangekondigde regen de training annuleren.  Ze staan te veel stil en het risico dat ze het te koud krijgen is te hoog.   

Voor de overige jeugd voorzien we voldoende uitdagende oefeningen. 

 

Waarom worden trainingen soms afgelast ?    

We gelasten bijna nooit af, alleen wanneer de temperatuur onder 0 zakt of het vriespunt benadert.  Dan wordt het namelijk te gevaarlijk en ons waterveld is hier niet tegen bestand.  Het zou beschadigd geraken, daarom mag er niemand op het veld vanaf 3 graden of minder.  

Ons tweede veld (Diependal) is minder gevoelig voor koude temperaturen.  Dit is namelijk geen waterveld.  Hier kunnen we langer op trainen.   

Kijk dus in geval van afgelasting goed over welk veld het gaat, het kan dus perfect zijn dat trainingen op Diependal wel doorgaan terwijl Polygoon geannuleerd wordt.    

 

Hoe weet ik wanneer een training wordt afgelast?   

Check een uur voor je vertrekt de website, daar wordt deze info als eerste geplaatst.   

Daarnaast worden de Team Manager en coach verwittigd en plaatst hij / zij indien mogelijk het bericht in jullie team-app.     

Omdat deze mensen vrijwillig de rol van TM of coach opnemen, kunnen we niet garanderen dat ze in geval van last-minute wijzigingen dit direct kunnen melden.  Daarom raden we aan om altijd zelf de website te checken.   

Ook onze social media kanalen worden hiervoor ingezet.  

 

3. WEDSTRIJDEN  

 

Moet ik alle wedstrijden aanwezig zijn?   

Bij voorkeur wel, we rekenen sowieso op 80% aanwezigheid.   

Belangrijk is dat je ruim op voorhand aangeeft wanneer je wel en niet kan spelen.  Dit doe je hoe sneller hoe beter, maar uiterlijk een week voor de wedstrijd.  Zo kunnen jouw team manager en coach zich ook tijdig voorbereiden.  

 

Welke teams spelen wedstrijden? 

Bij Blue Lions is dat vanaf U7.     

 

Waar vinden de wedstrijden plaats ?  

De thuiswedstrijden zowel op de Polygoon als op Diependal.   

Je speelt ½ wedstrijden in Tervuren.  De overige wedstrijden speel je op verplaatsing, afhankelijk van de poule waar jouw team in werd ingedeeld.   

 

Wanneer vinden de wedstrijden plaats?  

De jeugdwedstrijden vinden plaats op zaterdag en veelal volgens het principe: de jongsten spelen vroeg, hoe ouder je bent hoe later je speelt.    

Volwassenen spelen zowel op weekdagen als op zondagen.   

  

Waar vind ik het wedstrijdschema?   

En in de Twizzit en de Hockey.be app. 

  

Welke uitrusting moet ik voorzien ? 

Zie de pagina over kledij op deze website.

Kledij thuis: blauwe outfit.  Op verplaatsing moeten we ons aanpassen als de tegenstander ook in donkere kleuren speelt.  Daarom steek je best altijd jouw rood shirt en rode sokken in jouw tas.   

  

Hoelang duurt een wedstrijd ?   

Dat is afhankelijk van de leeftijd.  Raadpleeg de (link) reglementen hiervoor.   

 

Hoe lang op voorhand moet ik op de wedstrijdplaats zijn ?   

Voor de jongere teams (t.e.m. U12) minimaal een half uur op voorhand.  

Vanaf U14 verwachten we de spelers een uur voor aanvang van de wedstrijd tijdens het outdoor-seizoen.   

 

4. GOALIES  

Wie is de goalie van het team ?   

Vanaf U9 spelen we matchen met een goalie.  Tot en met U12 wordt deze rol binnen de meeste team wisselend door een van de spelers opgenomen.   Zo kan iedereen dit eens proberen.   

De goalies van U10-U12 krijgen op zondag een extra training aangeboden.   

Vanaf U14 verkiezen we vaste goalies.  Voor hen voorzien we op een weekavond een doorgedreven goalietraining per leeftijdscategorie.   

 

De goalietas  

Ieder team vanaf U9 krijgt een goalietas in bruikleen.   Dit is kostbaar materiaal, we vragen jullie om hier goed zorg voor te dragen.  Werd het materiaal nat tijdens de match / training laat het dan thuis drogen voor de tas terug gesloten wordt.   

We vragen aan de jongere ploegen om de tas altijd mee huiswaarts te nemen.   

 

Hoe moet ik dat pak aandoen ?    

Dat is inderdaad niet makkelijk.  

We maakten een filmpje dat je kan raadplegen op ons youtube kanaal.   

Goaliepak - eerste hulp bij aantrekken

 

Wat is indoor hockey?

Indoor hockey is een variant van veldhockey, maar je speelt dus in een zaal. Het is een snel en zeer technisch spel. Blue Lions voorziet zowel indoor training als indoor competitie voor jeugdleden.   Er zijn niet zoveel zalen in België die zich lenen tot indoorhockey.  Wij kunnen beschikken over De Polygoon, Diependal en de Steenberg in Moorsel. 

Je kiest zelf of je al dan niet deelneemt, maar wij raden het zeker aan omdat dit zeer goed is voor de technische ontwikkeling, goed voor de teamspirit én vooral omdat het heel plezant is!  Maar, je moet je hiervoor apart inschrijven én er is een extra kost aan verbonden. 

  

Is deelnemen aan het indoorseizoen verplicht?

Neen, maar voor onze 1e elftallen is dit wel sterk aangeraden.  De indoorsessies dienen om het technisch niveau van de spelers op te krikken.  Je blijft bovendien actief tijdens het winterseizoen.  Dus waarom zou je het niet doen? 

 

Ik wil enkel komen trainen en niet naar de matchdagen komen, kan dat?

Omdat de zaalcapaciteit voor trainingen ook beperkt is laten we enkel leden toe die minimaal 80% van de matches aanwezig kunnen zijn.  Er is voor leden geen train only optie. 

 

Welke teams spelen officiële indoor-matchen?

Bij Blue Lions is dat vanaf U10. 

 

Wat met de jongere leden? 

Jongere leden bieden we een alternatief winterprogramma aan.  Dit hangt af van de beschikbaarheden van trainers, zaal/veld en het aanbod van de hockeybond.  U6jes blijven buiten trainen.  

 

Waar vinden de trainingen plaats ? 

We beschikken over sporthallen aan De Polygoon en in Diependal in Tervuren en over de Steenberg in Moorsel. Het grootste deel van trainingen en wedstrijden zal dit jaar plaatsvinden op Polygoon.  

Het trainingsschema hangt af van de interesse van de leden, de beschikbaarheid van de zalen en de trainers.  Voor iedere leeftijd proberen we de training op  één van de trainingsdagen van het outdoorseizoen te laten plaatsvinden. 

De capaciteit van de zalen is echter wel gelimiteerd, we willen het uiteraard voor iedereen voor veilig houden. 

 

Hoeveel trainingen zijn er voorzien?  

We trainen 1x per week.  

 

Waar vinden de wedstrijden plaats , hoe verloopt de competitie ? 

We spelen 1 wedstrijd per wedstrijddag én zullen om de beurt 1 match 'thuis' en 1 match 'uit' spelen.   

 • indoorseizoen: 25/11/2023 tot 25/02/2024
 • 10 wedstrijden, waarvan 5 thuis, en 5 op verplaatsing

 

Wanneer vinden de wedstrijden plaats en welke timing hanteren we? 

 • 1 wedstrijd per weekend van 4x15 minuten voor teams U14-U19
 • 1 wedstrijd per weekend van 4x10 minuten voor teams t.e.m.U12
  • op zaterdag spelen: U10G, U11G en U12G ; U14B, U16B en U19B
  • op zondag spelen: U10B, U11B en U12B ; U14G, U16G en U19G
 • er wordt niet gespeeld gedurende de examen weken, wel deels tijdens de vakanties  (kalender op hockey.be). 
 • elke ploeg speelt 5x thuis en 5x uit.  
 • Rust: 1' na 1e en 3e kwart, 3 minuten na 2e kwart (halverwege dus) 
 • start seizoen op 25/11 en einde op 25/02

 

Wanneer kan ik in Twizzit zien waar en om welk uur we spelen? 

Eerst moeten alle persoonlijke inschrijvingen voltooid zijn.  

Wanneer onze teams in Twizzit zijn aangemaakt, zul je jouw indoor team terugvinden bij “Mijn Twizzit” -> “Groepen”

Wanneer de Bond ook de teams geactiveerd heeft, zullen deze door onze Twizzit administrator met Twizzit gesynchroniseerd worden en verschijnen de wedstrijden en aanwezigheden in Twizzit

 

Hoeveel spelers staan er op het veld én op het wedstrijdblad?

Er staan altijd maximaal 6 spelers, dit is inclusief goalie, op het veld. 

Per wedstrijd mag je maximaal 11 spelers op het wedstrijdblad zetten.  

 

Moet ik een andere uitrusting voorzien voor het indoorseizoen?

Je moet spelen met een indoorstick, deze stick is lichter, dit om de vloer niet te beschadigen. 

Non-marking propere sportschoenen zijn zoals altijd bij het betreden van een sportvloer verplicht. 

Daarnaast verwachten we dat je je bitje en scheenbeschermers draagt.  Voor competitieteams/spelers is  één volledige handschoen (linkerhand) eveneens verplicht. 

 

UITRUSTINGEN :

Wat draagt de Goalie?

De Goalie-outfit moet altijd volledig gedragen worden, de kit is deze van de outdoorcompetitie.

Enkel de gespen onder de kickers moeten vervangen of afgeplakt worden zodat deze geen beschadiging aan de sportvloeren aanbrengen.  

 

PC maskers 

Het dragen van een PC masker verplicht voor alle verdedigers bij jeugdwedstrijden (vanaf U10)

-> Geen masker? Verdediger moet in cirkel van tegenstander.


Andere uitrusting
Indoor schoenen
Indoor handschoenen
Indoor Stick
Mondbeschermer
Beenbeschermers
Keeper : klomp & beenbeschermers vastgemaakt zonder zichtbare metalen delen

 

Hoelang duurt een indoorwedstrijd?   

U10 - U12: 4x 10 minuten 

U14 en up: 4x15 minuten 

 

Uitstel van wedstrijden richtlijnen van de hockey bond 
• Mogelijk voor alle afdelingen mits akkoord tegenstander
          NIET mogelijk voor Ere Dames/Heren & Fun League & Ladies & Gents & Indoor4Fun
• Denk aan de schoolvakanties – alvast bedankt voor de flexibiliteit
• WE van 9 & 10 december vrij bij de jeugd
• De club die het uitstel vraagt, neemt de verhuurkosten op zich
• OPGELET : verhuurtijd (opbouw / afbouw)
• Thuisploeg verantwoordelijk voor de functie zaalverantwoordelijke
• Uitgestelde wedstrijd moet ten laatste vóór de laatste wedstrijd gespeeld worden
• Verplicht door de club (bij Blue Lions: Nicolas Peten of Hans Noordanus) mee te delen aan indoor@hockey.be ten laatste 4 dagen voor de nieuwe datum

 Uitstel van wedstrijden richtlijn vanuit blue lions: 

Heb je een akkoord bereikt met de tegenstander en is dit volgens de regels van de bod (zie hierboven), verwittig dan Hans en Nicolas via: changematch@bluelions.be en indoor@bluelions.be.  

Doe dit ajb minimaal een week op voorhand zodat wij dit zeker binnen de vooropgestelde termijn met de bond kunnen regelen.  

 

Moet de scheidsrechter over een attest beschikken? 

Ja, dat is bij indoor verplicht.  Je moet altijd één eigen scheidsrechter meenemen, voor iedere wedstrijd.  Om een indoorwedstrijd te fluiten moet je een apart examen afleggen, dit omdat er voor indoor andere regels gelden.

Het examen is minder uitgebreid dan het outdoor-examen.  De club voorziet hiervoor vlak voor aanvang van het indoorseizoen enkele opleidingen. We plannen deze zo laat mogelijk in om geen verwarring te creëren bij de laatste outdoorwedstrijden.

Om het examen te kunnen afleggen moet je beschikken over een eigen drillster-account.  Hierop kan je oefenen en uiteindelijk het examen afleggen.  Vraag nu alvast je account aan via sportsecretaris_hockey@bluelions.be als je er nog niet over beschikt.  En oefenen maar.

Extra gratis tip: leg het examen direct af eens je 100% op je oefeningen behaald hebt, dit om herexamen met extra wachttijd te voorkomen. Succes!

 

 

© 2020, website powered by Twizzit.com