1. INSCHRIJVINGEN 

Wanneer kan ik me inschrijven ?  

Spelende leden die momenteel een actief hockey-lidmaatschap hebben, worden na herinschrijving tot en met 14 mei 2023 gegarandeerd toegelaten voor het seizoen 2023-2024.

Vanaf 22 mei zullen we de inschrijving ook voor nieuwe leden openen. Inschrijvingen worden vanaf dat moment op volgorde van binnenkomst behandeld.

Aangezien er voor de meeste teams nauwelijks ruimte is voor nieuwe spelers, is het zeer belangrijk om tijdig te weten wie zijn/haar lidmaatschap zal verlengen, dus doe dit zeker op tijd!

Omgekeerd geldt hetzelfde: speel je niet langer, schrijf je dan uit. Dit doe je best ook voor 15 mei. Na 15 mei zal er een administratieve kost van €50 aangerekend worden voor leden die zich dan nog wensen uit te schrijven. Het formulier om je lidmaatschap op te zeggen vind je ook in Twizzit onder “Aanbod”.

Voorrang (indien mogelijk) voor directe familieleden

Directe familieleden (broertjes/zusjes, kinderen en partners) van onze huidige hockey-leden bieden we de mogelijkheid om zich met voorrang in te schrijven als nieuw hockey-lid. Zij hoeven niet te wachten tot 22 mei, maar mogen nu al inschrijven via het formulier. Wel wordt er gevraagd om aan te geven welk familielid momenteel al een actief hockey-lidmaatschap heeft.

Deze inschrijvingen worden wel eerst bekeken, omdat er voor veel teams nauwelijks ruimte is voor nieuwe spelers. Indien er plek beschikbaar is, krijgt een familielid van een huidige speler voorrang.

Tussen 15 en 21 mei ontvang je een definitieve beslissing over je lidmaatschap. Indien er geen plaats is, zal het reeds betaalde lidgeld worden terugbetaald op het bankrekeningnummer dat bij de inschrijving is opgegeven.

 

Wanneer weet ik of mijn lidmaatschap aanvaard werd?  

Spelende leden die momenteel een actief hockey-lidmaatschap hebben, worden na herinschrijving vóór 15/05/2022 gegarandeerd toegelaten voor het seizoen 2023-2024.

Vanaf 22 mei zullen we de inschrijving ook voor nieuwe leden openen. Inschrijvingen worden vanaf dat moment op volgorde van binnenkomst behandeld.

 

Vanaf 15 juli tot 15 augustus genieten we van onze vakantie.  Aanvragen worden in die periode niet opgevolgd.  Dank voor uw begrip. 

 

Hoeveel kost een lidmaatschap in 2023-2024?

Categorie Tarief voor 1 juli 2023 Tarief na 1 juli 2023
U6 (geboren in 2018)   € 270   € 320
U7/U8 (geboren in 2016 - 2017)   € 320   € 370
U9 (geboren in 2015)   € 360   € 410
U10 tem U12 (geboren in 2012-2014)   € 390   € 440
U14 tem U19 (geboren in 2005-2011)   € 420   € 470
Student (geboren in 1999-2004)   € 280   € 330
Heren/Dames (geboren in 1998 en eerder)   € 475   € 525
Trim    € 200   € 250
Gents/Ladies/Jr Ladies   € 395   € 445

 

Wat wordt van een spelend lid verwacht?  

Vanaf het moment dat je wedstrijden speelt, verwachten we van je dat je over de officiële wedstrijdtenue beschikt.  Daarnaast engageer je je als lid aan een 80% aanwezigheid op de matchen.  

 

Wat biedt Blue Lions Hockey jou ?  

Hockey op jouw niveau, volgens jouw interesses.  We hebben zowel recreatieve als competitieve teams op nationaal niveau.  We bieden een kwalitatieve begeleiding waarbij we de coachingsprincipes van de VHL toepassen.   We zijn een gezellige familieclub, beschikken over een topaccomodatie.  Bij ons maak je vrienden voor het leven!  

 

2. TRAININGEN EN TEAMS  

Waar vinden de trainingen plaats ?  

Het merendeel vindt plaats op De Polygoon (Hertswegenstraat),  maar een aantal teams traint ook 1x/week op Diependal  (Lindeboomstraat).  Beide locaties bevinden zich in Tervuren, zijn bereikbaar met openbaar vervoer en beschikken over voldoende parkeermogelijkheden.  Ze liggen een paar honderd meter van mekaar.     

  • Waarom 2 locaties? 

We hebben onvoldoende veldcapaciteit om iedereen voor alle trainingen op het waterveld te laten trainen, het ledenaantal is daarvoor te groot.   

  • Waarom moeten we 1x/week op het tweede veld trainen?   

Omdat we iedere ploeg de kans willen geven om minimaal 1x op het waterveld te laten trainen, moeten er sommige teams 1x op het tweede veld trainen.  We begrijpen dat iedereen liefst altijd op het eerste veld wil trainen, maar dat is gezien het ledenaantal niet mogelijk.         

 

Wanneer vinden de trainingen plaats ?   

Deze info vind je terug in het trainingsschema.  Het trainingsschema wordt opgemaakt aan de hand van het aantal leden en teams.  Oudere teams hebben meer ruimte nodig om de oefeningen veilig te laten verlopen.   

Gezien de groeiende club, en het groot aantal trouwe - ouder wordende - leden moet het trainingsschema jaarlijks worden herzien.  Er zijn dus geen garanties op behoud van een bepaalde trainingsdag / uur voor een team of leeftijdsgroep.   

 

Welke periode wordt er outdoor getraind?   

Ruwweg van september tot midden november en van februari tot mei.   

De trainingen vanaf U14 en up starten in de loop van de 2e helft van augustus.   

  

Moet ik naar alle trainingen komen? 

Graag.  

Vanaf U14 is dit voor de leden van de eerste ploegen verplicht.    

 

Waarom moet ik mijn aanwezigheden doorgeven in Twizzit (voor trainingen en wedstrijden)?   

Omdat we het aantal trainers en de oefeningen hierop afstemmen.  Daarnaast is dit handig om eventuele team/trainingsgenoten te verwittigen in geval van mogelijk een besmetting.      

 

Ik wil enkel komen trainen en niet deelnemen aan de matchen, kan dat? 

Neen, want hockey is een teamsport en jouw teamgenoten rekenen op jou.   

We verwachten van ieder spelend lid 80% aanwezigheid op wedstrijden én op trainingen.  Kan je hier om een bepaalde reden niet aan voldoen dan moet je dit melden bij de inschrijving.  We bekijken dan samen met jou hoe we dit best aanpakken.  We willen teams namelijk niet te groot maken om iedereen de kans te geven om wedstrijden te kunnen spelen, maar ook niet te klein want dan riskeren we forfait te moeten geven.   

Een forfait is voor niemand fijn; niet voor onze eigen leden, niet voor de tegenstander en de club moet hiervoor een financiële vergoeding betalen.  Dat willen we uiteraard vermijden.   

Afgelopen seizoen hadden een aantal teams moeite om voldoende spelers te vinden voor bepaalde wedstrijden. Daarom zullen we teams dit seizoen iets groter proberen te maken, maar we blijven vasthouden aan de regel van 80% aanwezigheid op de matchen m.u.v. ziektedagen.

 

Welke uitrusting moet ik voorzien voor de trainingen? 

Voor de training mag je dit zelf kiezen al raden we je aan je regenjas standaard in jouw tas mee te nemen.  Bitje en scheenbeschermers zijn altijd verplicht.  Bij voorkeur draag je hockeyschoenen of gewone trainers, het mogen in geen geval voetbalschoenen met noppen zijn.   

 

Het regent heel hard, gaat de training door?   

Oh ja, door de wind, door de regen, we gaan meestal dwars door alles heen!   

Alleen voor de allerkleinsten (U6) zullen we in geval voor overmatig aangekondigde regen de training annuleren.  Ze staan te veel stil en het risico dat ze het te koud krijgen is te hoog.   

Voor de overige jeugd voorzien we voldoende uitdagende oefeningen. 

 

Waarom worden trainingen soms afgelast ?    

We gelasten bijna nooit af, alleen wanneer de temperatuur onder 0 zakt of het vriespunt benadert.  Dan wordt het namelijk te gevaarlijk en ons waterveld is hier niet tegen bestand.  Het zou beschadigd geraken, daarom mag er niemand op het veld vanaf 3 graden of minder.  

Ons tweede veld (Diependal) is minder gevoelig voor koude temperaturen.  Dit is namelijk geen waterveld.  Hier kunnen we langer op trainen.   

Kijk dus in geval van afgelasting goed over welk veld het gaat, het kan dus perfect zijn dat trainingen op Diependal wel doorgaan terwijl Polygoon geannuleerd wordt.    

 

Hoe weet ik wanneer een training wordt afgelast?   

Check een uur voor je vertrekt de website, daar wordt deze info als eerste geplaatst.   

Daarnaast worden de Team Manager en coach verwittigd en plaatst hij / zij indien mogelijk het bericht in jullie team-app.     

Omdat deze mensen vrijwillig de rol van TM of coach opnemen, kunnen we niet garanderen dat ze in geval van last-minute wijzigingen dit direct kunnen melden.  Daarom raden we aan om altijd zelf de website te checken.   

Ook onze social media kanalen worden hiervoor ingezet.  

 

3. WEDSTRIJDEN  

 

Moet ik alle wedstrijden aanwezig zijn?   

Bij voorkeur wel, we rekenen sowieso op 80% aanwezigheid.   

Belangrijk is dat je ruim op voorhand aangeeft wanneer je wel en niet kan spelen.  Dit doe je hoe sneller hoe beter, maar uiterlijk een week voor de wedstrijd.  Zo kunnen jouw team manager en coach zich ook tijdig voorbereiden.  

 

Welke teams spelen wedstrijden? 

Bij Blue Lions is dat vanaf U7.     

 

Waar vinden de wedstrijden plaats ?  

De thuiswedstrijden zowel op de Polygoon als op Diependal.   

Je speelt ½ wedstrijden in Tervuren.  De overige wedstrijden speel je op verplaatsing, afhankelijk van de poule waar jouw team in werd ingedeeld.   

 

Wanneer vinden de wedstrijden plaats?  

De jeugdwedstrijden vinden plaats op zaterdag en veelal volgens het principe: de jongsten spelen vroeg, hoe ouder je bent hoe later je speelt.    

Volwassenen spelen zowel op weekdagen als op zondagen.   

  

Waar vind ik het wedstrijdschema?   

En in de Twizzit en de Hockey.be app. 

  

Welke uitrusting moet ik voorzien ? 

Zie de pagina over kledij op deze website.

Kledij thuis: blauwe outfit.  Op verplaatsing moeten we ons aanpassen als de tegenstander ook in donkere kleuren speelt.  Daarom steek je best altijd jouw rood shirt en rode sokken in jouw tas.   

  

Hoelang duurt een wedstrijd ?   

Dat is afhankelijk van de leeftijd.  Raadpleeg de (link) reglementen hiervoor.   

 

Hoe lang op voorhand moet ik op de wedstrijdplaats zijn ?   

Voor de jongere teams (t.e.m. U12) minimaal een half uur op voorhand.  

Vanaf U14 verwachten we de spelers een uur voor aanvang van de wedstrijd tijdens het outdoor-seizoen.   

 

4. GOALIES  

Wie is de goalie van het team ?   

Vanaf U9 spelen we matchen met een goalie.  Tot en met U12 wordt deze rol binnen de meeste team wisselend door een van de spelers opgenomen.   Zo kan iedereen dit eens proberen.   

De goalies van U10-U12 krijgen op zondag een extra training aangeboden.   

Vanaf U14 verkiezen we vaste goalies.  Voor hen voorzien we op een weekavond een doorgedreven goalietraining per leeftijdscategorie.   

 

De goalietas  

Ieder team vanaf U9 krijgt een goalietas in bruikleen.   Dit is kostbaar materiaal, we vragen jullie om hier goed zorg voor te dragen.  Werd het materiaal nat tijdens de match / training laat het dan thuis drogen voor de tas terug gesloten wordt.   

We vragen aan de jongere ploegen om de tas altijd mee huiswaarts te nemen.   

 

Hoe moet ik dat pak aandoen ?    

Dat is inderdaad niet makkelijk.  

We maakten een filmpje dat je kan raadplegen op ons youtube kanaal.   

Goaliepak - eerste hulp bij aantrekken